Siden FM Mattsson ble grunnlagt i 1865 har varemerket utviklet seg fra å være en lokal svensk bedrift til å bli en av Nordens markedsledende produsenter av blandebatterier. Alt startet i 1800-tallets bondesamfunn med messingstøperen Frost Matts Mattsson i Östnor, Mora som var en ung og veldig driftig mann. Han var flink med hendene, kunne støpe og laget blant annet detaljer til urverk og bunader. Men de dårlige tidene rammet også Frost Matts, og som alle andre måtte han finne nye måter å forsørge seg på. I 1876 støpte han sin første tønnekran og dermed var produksjonen av vannkraner i gang.

I dag, mer enn 150 år senere, er FM Mattsson en av Nord-Europas største og mest moderne armaturfabrikker. Hundretusentalls blandebatterier forlater vår fabrikk i Mora, Sverige for å innrede kjøkken og baderom verden over.

 


 

 
  Frost Matts Mattsson støper sin første vannkran i 1876 og innleder dermed den berømte produksjonen av vannkraner fra Ostnor. Han er ung og driftig og sørger snart for å få hjelp av hendige folk i området. På den tiden sa man at man ”filte for Mas”. Skjulet der produksjonen pågår, bygges snart ut til et større verksted.

 

 

 

 

sortering etter merke